Salátová mísa ze syrové zeleniny

Poměr: 20 dkg brukví, 20 dkg mrkve, 20 dkg okurek, 20 dkg červeného hlávkového zelí, citrónová šťáva, 5 dkg majonézy okořeněné, 10 dkg jogurtu, trochu jemně rozsekané zelené petržele a pažitky, několik kapek vorčesterské omáčky, asi 1 dkg cukru, a hlávkový salát.

Postup: Očištěnou zeleninu každou zvlášť jemně nakrouháme, pokapeme citrónovou šťávou a střídavě upravíme do hromádek na okrouhlou, plochou, skleněnou nebo porcelánovou mísu s vyvýšeným okrajem. Do středu mezi nakrouhanou zeleninu dáme srdíčko hlávkového salátu. Do misky dáme okořeněnou majonézu, k ní postupně za stálého míchání přidáváme jogurt a okořeníme pažitkou, petrželí, vorčesterskou omáčkou a cukrem.
Marinádu podáváme k salátu zvlášť v omáčníku.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 35 minut

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>