Poměr: 20 dkg brukví, 20 dkg mrkve, 20 dkg okurek, 20 dkg červeného hlávkového zelí, citrónová šťáva, 5 dkg majonézy okořeněné, 10 dkg jogurtu, trochu jemně rozsekané zelené petržele a pažitky, několik kapek vorčesterské omáčky, asi 1 dkg cukru, a hlávkový salát.
Postup: Očištěnou zeleninu každou zvlášť jemně nakrouháme, pokapeme citrónovou šťávou a střídavě upravíme do hromádek na okrouhlou, plochou, skleněnou nebo porcelánovou mísu s vyvýšeným okrajem. Do středu mezi nakrouhanou zeleninu dáme srdíčko hlávkového salátu. Do misky dáme okořeněnou majonézu, k ní postupně za stálého míchání přidáváme jogurt a okořeníme pažitkou, petrželí, vorčesterskou omáčkou a cukrem.
Marinádu podáváme k salátu zvlášť v omáčníku.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 35 minut
Zanechat komentář