Poměr: 15 dkg vařeného celeru, 15 dkg vařené červené řepy, 5 dkg malých kyselých cibulek, 10 dkg kyselých okurek, 1 krabice sardinek, 4 filátka ze sardelí, ocet, sůl, trochu mletého pepře a cukru.
Postup: Celer, červenou řepu a kyselé okurky nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky, přidáme rozsekaná filátka ze sardelí, na menší kousky nakrájené sardinky a cibulky vcelku. Salátovou směs polijeme olejem ze sardinek a octem okořeníme a lehce promícháme. Hotový salát upravíme na misku a povrch ozdobíme listy hlávkového salátu, obroučkami cibule, čtvrtkami citrónu, několika pěknými sardinkami a čtvrtkami rajčat.
Podáváme k večeři s chlebem nebo s houskou.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá půl hodiny.
Zanechat komentář