Sázená vejce se smetanou a sýrem

4 vejce, 1 lžička másla, ¾ šálku čerstvé smetany, sůl, 2 lžíce strouhaného sýra, 2 rajčata hlávkový salát

V ohnivzdorné pánvi rozpustíme máslo, přilijeme osolenou smetanu, a jakmile se začne vařit, rozklepneme do ní postupně vejce (jako na volská oka) a povrch vajec osolíme. Vejce necháme na mírném ohni bez míchání ztuhnout. Hotová posypeme strouhaným sýrem a kolem dáme dílky rajčat a lístky salátového srdíčka.

Příloha: topinky z bílého chleba.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>