Poměr: 3 grapefruity, 6 nakyslých jablek, 3 kyselé okurky, 25 dkg – 30 dkg majonézy okořeněné, 24 pěkných vařených scampi, třešně naložené v koňaku a trochu zelené petržele.
Postup: Grapefruity rozkrojíme napříč na dvě půlky, z kterých pak ostrým nožem vykrojíme z blan dužninu. Potom z jednotlivých půlek odstraníme zbylé hořké blány. Vydlabanou dužninu, jakož i oloupaná jablka a kyselé okurky na drobno nakrájíme, promícháme s okořeněnou majonézou a takto upraveným salátem vydlabané půlky grapefruitů naplníme; povrch vkusně obložíme uvařenými scampi a ozdobíme třešněmi a zelenou petrželí.
Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.
Příloha: Bílý chléb a bílé víno.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut
Zanechat komentář