Scampi na grapefruitovém salátě, na studeno

Poměr: 3 grapefruity, 6 nakyslých jablek, 3 kyselé okurky, 25 dkg – 30 dkg majonézy okořeněné, 24 pěkných vařených scampi, třešně naložené v koňaku a trochu zelené petržele.

Postup: Grapefruity rozkrojíme napříč na dvě půlky, z kterých pak ostrým nožem vykrojíme z blan dužninu. Potom z jednotlivých půlek odstraníme zbylé hořké blány. Vydlabanou dužninu, jakož i oloupaná jablka a kyselé okurky na drobno nakrájíme, promícháme s okořeněnou majonézou a takto upraveným salátem vydlabané půlky grapefruitů naplníme; povrch vkusně obložíme uvařenými scampi a ozdobíme třešněmi a zelenou petrželí.
Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.
Příloha: Bílý chléb a bílé víno.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>