Sekaná pečeně

¾ kg mletého masa (polovinu vepřového a polovinu hovězího), 1 malá cibule, 1 lžička sádla, petrželová nať, 2 žemle 2 až 3 vejce, 5 dkg slaniny, na špičku nože pepře, sůl, 1 lžíce sádla, 1 lžička hladké mouky, strouhaná houska

Z masa odstraníme šlachy a nakrájíme je přes vlákno, aby se snadněji mlelo. Do mlýnku dáváme střídavě kousky hovězího a vepřového masa a nakonec semeleme i žemle, předem namočené ve vodě a vymačkané. Směs osolíme, opepříme, přidáme cibuli osmaženou na kousku sádla do světle žluta a lehce osmahnutou petrželovou nať. Pak přidáme vejce rozšlehaná metlou (jeden bílek dáme stranou na potření pečeně), slaninu nakrájenou na kostičky, smě zahustíme podle potřeby strouhanou houskou a dobře promícháme. Utvoříme 2 šišky, potřeme je bílkem, dáme do pekáče na rozehřáté sádlo a pečeme je za častého polévání a podlévání asi 1 hodinu. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.

Příloha: dušené brambory a zelí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>