Sekaná pečeně plněná

Poměr: Masitá směs jako na „Karbanátky z mletého masa“ (viz recept č. 1301), 6 na tvrdo vařených vajec, 6 kyselých okurek, bílek na potření; 6 dkg sádla, 2 dkg másla, sůl a vývar.

Postup: Připravenou směs rozdělíme na dva díly a každý díl rozestřeme na prkénku, posypaném strouhanou houskou, na silnější obdélník. Špičky uvařených vajec z obou stran trochu zkrojíme a zkrojená vejce podélně vždy po třech za sebou položíme do středu připravených obdélníků. Vedle vajec položíme oloupané a podélně rozkrojené kyselé okurky. Vše zabalíme do masité směsi, upravíme do šišek a povrch potřeme bílkem. Plněnou sekanou pečeme stejně jako „Sekanou pečeni“ (viz recept č. 1303).
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Brambory vařené nebo opečené, bramborová kaše, dušená zelenina nebo salát ze syrové zeleniny apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>