Poměr: Masitá směs jako na „Karbanátky z mletého masa“ (viz recept č. 1301), 6 na tvrdo vařených vajec, 6 kyselých okurek, bílek na potření; 6 dkg sádla, 2 dkg másla, sůl a vývar.
Postup: Připravenou směs rozdělíme na dva díly a každý díl rozestřeme na prkénku, posypaném strouhanou houskou, na silnější obdélník. Špičky uvařených vajec z obou stran trochu zkrojíme a zkrojená vejce podélně vždy po třech za sebou položíme do středu připravených obdélníků. Vedle vajec položíme oloupané a podélně rozkrojené kyselé okurky. Vše zabalíme do masité směsi, upravíme do šišek a povrch potřeme bílkem. Plněnou sekanou pečeme stejně jako „Sekanou pečeni“ (viz recept č. 1303).
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Brambory vařené nebo opečené, bramborová kaše, dušená zelenina nebo salát ze syrové zeleniny apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář