Sekaná pečeně studená

Poměr: Sekaná pečeně (viz recept č. 1303), zeleninový salát, kyselé okurky a ředkvičky na zdobení.

Postup: Upečenou sekanou pečeni z pekáče vyjmeme a necháme ji vychladnout. (Ze šťávy odstraníme tuk, přilijeme trochu vývaru, osolíme, povaříme, přecedíme a přimícháme ji buď do hnědé krycí rosolové omáčky, anebo vychladlou promícháme studeným tekutým rosolem a pak jí potřeme studenou sekanou pečeni.)
Vychladlou sekanou nakrájíme na plátky, které urovnáme na podlouhlou mísu a obložíme salátem, ředkvičkami a kyselými okurkami.
Podáváme jako samostatný pokrm, zejména k večeři.

Příloha: Chléb všeho druhu a zeleninové saláty.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>