1 menší hlávka kapusty, ½ kg prorostlého vepřového masa, 15 dkg vařeného uzeného masa (koleno), 2 žemle, ½ malé cibule, trochu mléka, 2 vejce, sůl, pepř, na špičku nože zázvoru, ½ lžíce sádla
Kapustu uvaříme do poloměkka, dobře ji vymačkáme a umeleme. Žemle nakrájíme na silnější plátky, navlhčíme je mlékem a umeleme současně s vepřovým a uzeným masem a kouskem cibule. K umleté směsi přidáme sůl, koření, 2 žloutky a 1 bílek. Je-li třeba, zahustíme směs trochu strouhané housky. Utvoříme dvě šišky, položíme je do pekáče na rozehřáté sádlo, potřeme je bílkem a pečeme za častého polévání šťávou 1 až 1 ½ hodiny. Pečení podléváme vývarem z masa nebo kosti.
Přílohy: dušené brambory s máslem, saláty.
Zanechat komentář