Silvestrovský punč

Poměr: ¼ litru červeného přírodního vína, ¼ litru bílého přírodního vína, 12 dkg kandovaného cukru, ¼ litru vody, 1/16 litru vodky nebo třešňové pálenky a 5 cl citrónové šťávy.

Postup: Do kastrolu nalijeme vodu, přidáváme kandovaný cukr a na ohni jej rozpustíme. Rozpuštěný kandovaný cukr prolijeme sítkem do hrnce, přilijeme víno a silně nahřejeme. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, vodku nebo třešňovou pálenku. Nalijeme do zahřátých sklenic a podáváme.
Asi 5 porcí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>