Skopová plec s rajčaty a smetanou

¾ kg skopové plece, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 4 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 6 rajčat, 1 lžíce hladké mouky, 1/8 l červeného vína, ¼ l smetany, sůl

Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, na ní opečeme osolené maso, podlijeme je a dusíme do poloměkka. Pak přidáme rajčata pokrájená na kolečka, koření a společně dodusíme. Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a povaříme. Maso vyjmeme, šťávu procedíme do hrnku, přidáme k ní smetanu a za stálého kvedlání povaříme. Část omáčky přelijeme přes rozkrájené maso, ostatní podáme v omáčníku.

Přílohy: knedlíky nebo těstoviny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>