¾ kg mladého skopového plecka, 1 lžíce másla
Nádivka: ¼ kg telecího nebo libového vepřového masa, 10 dkg uzeného bůčku, 1 žemle, trochu mléka, petrželová nať, ½ malé cibule, 1 vejce, sůl, špetka strouhaného muškátového oříšku
Telecí nebo vepřové maso a slaninu dvakrát umeleme, přidáme k němu drobně pokrájenou a na kousku másla zpěněnou cibuli a petrželovou nať, přimícháme vejce, namočenou a vymačkanou žemli, osolíme, okořeníme a dobře promícháme.
Skopové plecko omyjeme, vykostíme a rozkrojíme je na plát. Osolíme je po obou stranách, potřeme nádivkou a pevně sbalíme. Roládu ovážeme tenkým motouzem a dáme ji na rozehřáté máslo. Pečeme ji nejdříve bez podlévání, pak ji podlijeme a při pečení často poléváme. Roládu pečeme asi 1 hodinu.
Přílohy: opečené brambory, dušená zelenina.
Zanechat komentář