Poměr: 12 skopových žebírek, sůl, mletý pepř, 4 dkg hladké mouky, 8 až 10 dkg sádla, 2 dkg másla a trochu vývaru.
Postup: Připravená žebírka na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme, na jedné straně poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle je pečeme po obou stranách do zlatova celkem asi 8 minut. Hotová žebírka přendáme na horkou mísu. Ze šťávy sebereme tuk, ke šťávě přilijeme 1/8 litru vývaru, přidáme máslo, osolíme, krátce povaříme a procedíme.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Rýže, brambory v různých úpravách, dušená zelenina, zeleninové saláty apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 25 minut.
Zanechat komentář