Skopová žebírka pečená

Poměr: 12 skopových žebírek, sůl, mletý pepř, 4 dkg hladké mouky, 8 až 10 dkg sádla, 2 dkg másla a trochu vývaru.

Postup: Připravená žebírka na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme, na jedné straně poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle je pečeme po obou stranách do zlatova celkem asi 8 minut. Hotová žebírka přendáme na horkou mísu. Ze šťávy sebereme tuk, ke šťávě přilijeme 1/8 litru vývaru, přidáme máslo, osolíme, krátce povaříme a procedíme.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Rýže, brambory v různých úpravách, dušená zelenina, zeleninové saláty apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>