Skopové a vepřové maso s fazolovými lusky

40 dkg skopového masa, 40 dkg vepřového masa, oleje podle potřeby, sůl, ½ kg fazolových lusků

Maso nakrájíme na menší kostky a za stálého míchání je prudce opečeme na oleji. Pak je osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka. Fazolové lusky šikmo přelijeme, přidáme je k masu a společně dodusíme.

Přílohy: smažené bramborové hranolky nebo lupínky.

Obměna: s fazolovými lusky přidáme k masu současně 4 oloupaná a rozkrájená rajčata.

Poznámka: použijeme-li oboje maso ze hřbetu, takzvané kotlety, rozkrájené na malé kostky, můžeme pokrm připravit jako minutku s fazolovými lusky sterilovanými, které postačí jen prohřát.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>