8 kotlet, sůl, 1 lžíce sádla, trochu hladké mouky, 1 velká cibule, 3 až 4 zelené papriky, 4 velká rajčata, ¼ lžičky worcestrové omáčky
Kotlety naklepeme, trochu je od kosti odřízneme, osolíme a poprášíme slabě moukou. Opečeme je na sádle po každé straně 3 minuty a pak je přendáme do horkého kastrolu a uložíme v teple. V tuku zbylém po opékání kotlet osmahneme cibuli nakrájenou na kroužky, přidáme odjadřincoané, a proužky nakrájené papriky, opečeme je s cibulí a je-li třeba, přidáme trochu sádla. Naposled přidáme k zelenině oloupaná, rozkrájená rajčata a ¼ lžičky worcestrové omáčky. Do zeleniny vložíme opečené kotlety a asi 2 minuty společně podusíme.
Přílohy: vařená rýže nebo opečené brambory.
Zanechat komentář