Skopové ledvinky pečené na rožni

Poměr: 75 dkg skopových ledvinek, sůl, mletý pepř, 6 dkg oleje a 12 dkg bylinkového másla.

Postup: Ledvinky zbavíme všeho tuku, odblaníme a rozkrojíme tak, aby obě půlky držely pohromadě. Tuk a žilky vyřízneme a rozevřené ledvinky napícháme na rožeň. Ledvinky osolíme, opepříme a pečeme nad žhavými uhlíky po každé straně asi 3 minuty. Při pečení je občas potíráme olejem. Hotové ledvinky sejmeme z rožně, upravíme na horkou mísu, na jednotlivé půlky ledvinek položíme kolečko bylinkového másla a ozdobíme zelenou petrželí.
Poznámka: Nemáme-li otevřený oheň, nabodneme ledvinky na špejle a pečeme je v pánvi na rozpáleném oleji.
Podáváme jako teplý mezichod.

Příloha: Chléb nebo smažené brambory a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>