¾ kg skopového hřbetu, 10 dkg strojem nakrájené anglické slaniny, sůl
Hřbet vykostíme a maso nakrájíme na plátky (jsou to vykostěné kotlety). Jsou-li plátky větší, přepůlíme je. Pak je lehce naklepeme, osolíme a připravíme si stejně velké plátky slaniny. Na jehlici navlékáme střídavě plátek masa a plátek slaniny, navléknuté maso zploštíme a opékáme na roštu po každé straně 3 minuty. Maso můžeme opékat také na rožni.
Přílohy: chléb, syrová cibule.
Obměna: k masu přidáme ještě kolečka cibule. Hotové maso sesuneme z jehlice na talíř a ozdobíme kolečky syrových nebo grilovaných rajčat.
Přílohy: rýže, chléb.
Poznámka: opékáme-li maso v přírodě, musíme mít pod ním pouze žhavé uhlíky, nikoli plamen.
Zanechat komentář