Skopové maso s majoránkovou omáčkou

¾ kg předního skopového masa, 3 lžíce drobně pokrájené nebo nahrubo ustrouhané kořenové zeleniny, 1 másla cibule, 1 lžíce másla, 3 lžíce polohrubé mouky, 2 stroužky česneku, sůl, rovná lžička majoránky, ¾ kg brambor

Na ½ lžíce másla podusíme kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky (kostky použijeme na vývar) a opečeme je, pak přidáme česnek utřený se solí, majoránku, podlijeme vývarem ze skopových kostí a dusíme doměkka. Zvlášť uděláme ze zbylého másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, asi 5 minut povaříme a přidáme ji k masu. Deset minut společně povaříme a do horké omáčky dáme prohřát drobné, ve slupce uvařené a oloupané brambory. Pokrm podáváme hodně horký a na nahřátých talířích.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>