¾ kg předního skopového masa, 3 lžíce drobně pokrájené nebo nahrubo ustrouhané kořenové zeleniny, 1 másla cibule, 1 lžíce másla, 3 lžíce polohrubé mouky, 2 stroužky česneku, sůl, rovná lžička majoránky, ¾ kg brambor
Na ½ lžíce másla podusíme kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky (kostky použijeme na vývar) a opečeme je, pak přidáme česnek utřený se solí, majoránku, podlijeme vývarem ze skopových kostí a dusíme doměkka. Zvlášť uděláme ze zbylého másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, asi 5 minut povaříme a přidáme ji k masu. Deset minut společně povaříme a do horké omáčky dáme prohřát drobné, ve slupce uvařené a oloupané brambory. Pokrm podáváme hodně horký a na nahřátých talířích.
Zanechat komentář