60 dkg skopového masa bez kosti, 4 lžíce drobně pokrájené kořenové zeleniny, 1 středně velká cibule, sůl, 20 až 30 dkg rýže, 2 lžíce másla, 4 zrnka pepře, 2 hřebíčky, špetka muškátového květu, trochu strouhané housky, 5 dkg parmezánu nebo čedaru
Na polovině tuku podusíme kořenovou zeleninu a cibuli. Na tento vložíme maso nakrájené na plátky, naklepané a osolené, opečeme je po obou stranách, podlijeme a dusíme doměkka. Rýži přebereme, otřeme, opražíme ji dozlatova na části tuku, zalijeme ji do roviny vývarem a dusíme téměř doměkka. Žáruvzdornou mísu vymastíme, dáme do ní vrstvu podušené rýže, pak plátky masa, pokapeme je šťávou z masa a pokryjeme zbylou rýží. Povrch posypeme strouhaným sýrem smíchaným s 2 lžícemi strouhané housky, pokapeme máslem a pilav pečeme ½ hodiny.
Zanechat komentář