Skopové maso s rýží a rajčatovou šťávou

¾ kg skopového masa, 1 lžíce sádla, 1 středně velká cibule, 1 lžička sladké papriky, sůl, 1 šálek rajčatové šťávy, 2 šálky rýže, 5 dkg strouhaného sýra

Na sádle osmahneme jemně usekanou cibuli, přidáme drobně pokrájené maso, po všech stranách je opečeme, osolíme a mírně podlité rajčatovou šťávou je dusíme. Během dušení přiléváme rajčatovou šťávu jen po malých dávkách. Pak šťávu vydusíme na menší množství a k masu přidáme zvlášť uvařenou a okapanou rýži. Pokrm necháme přikrytý asi 5 minut na mírném ohni, pak posypeme povrch strouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka: rýži pro tento pokrm vaříme jen 12 minut od doby kdy se začne vařit, aby příliš nezměkla.

Příloha: saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>