Skopové maso vařené

Poměr: 75 dkg masa ze skopové kýty nebo plece, 2 ½ litru vody, 6 dkg mrkve, 6 dkg kořenové petržele, 5 dkg cibule, 3 zrnka pepře, sůl a popř. stroužek česneku.

Postup: Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a přivedeme do varu.
Očištěné a přebytečného tuku zbavené skopové maso opláchneme, vložíme do vařící vody a zakryté vaříme mírným varem do měkka 2 až 2 ½ hodiny. Asi půl hodiny předtím, než maso změkne, přidáme očištěnou zeleninu a cibuli vcelku, dále koření a česnek. Uvařené maso nakrájíme na šest porcí a podáváme na horkých talířích. (Vývaru použijeme k přípravě omáčky.)
Podáváme jako mezichod nebo jako hlavní chod.

Příloha: Vařené brambory, knedlíky a kaparová, cibulová nebo koprová omáčka, salát ze syrové zeleniny apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>