Poměr: 75 dkg masa ze skopové kýty nebo plece, 2 ½ litru vody, 6 dkg mrkve, 6 dkg kořenové petržele, 5 dkg cibule, 3 zrnka pepře, sůl a popř. stroužek česneku.
Postup: Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a přivedeme do varu.
Očištěné a přebytečného tuku zbavené skopové maso opláchneme, vložíme do vařící vody a zakryté vaříme mírným varem do měkka 2 až 2 ½ hodiny. Asi půl hodiny předtím, než maso změkne, přidáme očištěnou zeleninu a cibuli vcelku, dále koření a česnek. Uvařené maso nakrájíme na šest porcí a podáváme na horkých talířích. (Vývaru použijeme k přípravě omáčky.)
Podáváme jako mezichod nebo jako hlavní chod.
Příloha: Vařené brambory, knedlíky a kaparová, cibulová nebo koprová omáčka, salát ze syrové zeleniny apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 2 ½ hodiny.
Zanechat komentář