¾ kg skopového masa, 1 lžíce sádla nebo másla, 2 středně velké cibule, 1 menší karotka, 1 lžička hladké mouky, ½ lžičky sladké papriky, 4 zelené papriky, 4 až 5 rajčat, sůl, petrželová nať
V kastrole rozpálíme máslo a osmahneme na něm maso nakrájené na menší kostky. Opečené maso vyjmeme na talíř a v tuku osmahneme drobně pokrájenou karotku a cibuli, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přimícháme sladkou papriku a zalijeme trochou vývaru. Pak přidáme k zelenině opečené maso, osolíme je a dusíme společně téměř doměkka. Nakonec přidáme odjadřincované, na proužky pokrájené papriky, po chvíli dušení oloupaná, pokrájená rajčata a guláš zapečeme v troubě. Hotový pokrm posypeme usekanou petrželovou natí.
Přílohy: rýže nebo chléb.
Zanechat komentář