Skořicové kartičky

Poměr: Křehké těsto jako na linecké koláčky, viz recept č. 1447a, 1 hřebíček a asi 2 lžičky mleté skořice; 1 bílek na potření a 8 dkg mandlí.

Postup: Do připraveného křehkého těsta zapracujeme tlučený hřebíček a mletou skořici a dáme na půl hodiny do chladničky odpočinout. Potom z těsta vyválíme na vále poprášeném moukou asi 4 mm silný plát a vykrájíme z něj obdélníčky 7 cm dlouhé a 4 cm široké. Potřeme je bílkem, do středu a do růžků položíme sloupnuté rozpůlené mandle a na suchém plechu pečeme 10 – 12 minut.

Úprava trvá 1 ¼ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>