Škvarkový knedlík vařený v utěrce

Škvarkový knedlík vařený v utěrce

Ingredience: 150g prorostlého bůčku, 4 housky, 30g krupice, 20g hladké mouky, 0,4l mléka, sůl, pepř, 1 vejce

 

Postup: Nejprve si připravíme klasické domácí škvarky. Prorostlý bůček nakrájíme na kostičky s hranou 1cm. Vložíme do pánve a na středním ohni dáme na ploténku, podlijeme trochou vody, aby se sádlo lépe rozpouštělo a ze začátku se nepřipalovalo. Za občasného míchání restujeme dokud se kostky nezatáhnou. Pak přilijeme 0,2l mléka a pečeme dokud sádlo nepřestane pěnit. Pak stáhneme z ohně, zcedíme a necháme vychladnout. Do zbytku mléka si namočíme kostičky housky a necháme nasáknout. Smícháme krupici s moukou, přidáme vejce, sůl, pepř, namočené housky, škvarky a vše smícháme dohromady. Těsto necháme 10 minut ustát a pak tvarujeme do podoby knedlíků. Ty pak zabalíme do utěrky a vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Necháme vařit 8 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>