Slané mandle

Poměr: 15 dkg mandlí, 10 dkg oleje a jemná sůl.

Postup: Mandle spaříme horkou vodou, sloupneme a dobře osušíme. Na pánev nalijeme olej, postavíme na oheň, a když se olej rozpálí, vsypeme do něj mandle a za občasného míchání je upražíme do světležluta. (Pozor, aby nebyly příliš tmavé, mají pak nahořklou příchuť). Upražené, odkapané mandle rozložíme na pergamenový papír, posypeme solí a necháme je zaschnout. Podáváme je na malých miskách k vínu, bowlím, koktailům apod.

Poznámka: Stejně pražíme lískové nebo burské oříšky.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>