¼ l mléka, 2 vejce, sůl, 6 lžic hladké mouky, petrželová nať, máslo na pánev, 5 dkg sýra na posypání, 2 až 3 rajčata
Náplň: 1 11/2 šálku mletého pečeného nebo dušeného masa, 1 lžička másla, 1 lžička jemně usekané cibule, 1 lžička hladké mouky, petrželová nať, trochu vývaru, pepř, sůl
Příprava náplně:
Na másle zpěníme cibuli, přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme postupně trochou vývaru. Pak přidáme umleté maso, pepř, petržel, osolíme a umícháme na kaši takové hustoty, aby se dala roztírat. Kaši ponecháme na teple.
V hrnku rozšleháme vejce, přidáme sůl, polovinu mléka a mouku. Vymícháme hustší těsto, které pak zředíme druhou polovinou mléka. Z těsta upečeme tenké palačinky, naplníme je připravenou kaší, naplocho srolujeme do vymaštěné žáruvzdorné misky, posypeme je strouhaným sýrem a gratinujeme. Podáváme obložené kolečky rajčat a petrželovou natí.
Zanechat komentář