Slané pečivo k plnění

Poměr: 14 dkg polohrubé mouky, 10 dkg másla, 1 vejce a sůl. (Žloutek nebo bílek na potření, mák, sýr nebo sůl a kmín na posypání.)

Postup: Na vál prosejeme mouku, rozdrolíme na ni máslo, přidáme trošku soli a vejce a uhněteme plochou dlaní těsto. Hotové těsto necháme v chladu asi půl hodiny odpočinout. Potom vyválíme z těsta na vále poprášeném moukou placku asi 4 mm silnou, vykrájíme z ní vykrajovači různé tvary, potřeme je žloutkem, posypeme mákem, sýrem, nebo kmínem a solí, položíme na suchý plech a ve středně teplé troubě pečeme asi 10 minut. Pečivo v této úpravě podáváme jako přílohu k sýrům, salátům s majonézou apod. Chceme-li pečivo plnit, pak jen polovinu vykrájených tvarů potřeme žloutkem nebo bílkem, posypeme mákem, sýrem nebo kmínem a solí a upečeme. Druhou polovinu vykrojených tvarů neposypáváme, upečeme, necháváme vychladnout, potřeme sardelovým, rajčatovým, šunkovým či jiným sýrem a navrch položíme upečené tvary posypané.
Takto upravené pečivo urovnáme na plochou čtverhrannou mísu a podáváme k čaji nebo vínu.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>