Potřebné: 1 obyčejný nebo matjesový slaneček, cibule, kapary, zelená petržel, obyčejný bramborový salát, červená řepa vařená na kyselo, hlávkový salát, sůl, cukr, ocet, vařené vejce a kyselá okurka.
Postup: Na okrouhlou plochou skleněnou mísu položíme doprostřed očištěného, rozevřeného slanečka hřbetem vzhůru. Na hřbet slanečka položíme nakrájená kolečka z cibule a do každého dáme jednu kaparu. Do tlamičky dáme trochu zelené petržele. Na každou stranu vedle slanečka upravíme hromádku bramborového salátu, hromádku červené řepy a hromádku hlávkového salátu nakrájeného na nudličky, osoleného, pocukrovaného a pokapaného octem. Na hlávkový salát dáme čtvrtku uvařeného vejce. Okraje salátových hromádek ohraničíme kyselými okurkami.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, pivo.
Zanechat komentář