Sledi čerství, pečení na slanině

Poměr: 6 čerstvých sleďů asi po 20 dkg, sůl, 4 dkg cibule, 8 dkg slaniny a trochu hladké mouky.

Postup: Sledě vykucháme, očistíme, opláchneme, hlavy a ocasy odkrojíme, každého sledě rozdělíme na 2 půlky a páteř s kostičkami odstraníme. V pánvi rozpustíme slaninu na kostičky nakrájenou, pak k ní přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, do toho dáme osolené a moukou poprášené půlky sleďů a upečeme je. Upečené půlky sleďů upravíme na mísu, polijeme vlastní šťávou a ozdobíme zelenou petrželí.
Obměna: Tuk po upečení sleďů můžeme zaprášit sladkou paprikou, podlít 4/10 litru smetany, povařit a upečené sledě krátce podusit v omáčce.

Poznámka: Místo abychom očištěné sledě půlili, můžeme je překrojit příčně na 2 půlky. Pak ovšem páteř s kostičkami neodstraňujeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>