Sledi čerství, vaření, s máslem nebo omáčkou

Poměr: 6 čerstvých sleďů asi po 20 dkg, sůl, zeleninový vývar (viz recept č. 637) a buď 12 dkg másla nebo 4/10 litru holandské omáčky (viz recept č. 772).

Postup: Z čerstvých očištěných a vykuchaných sleďů odkrojíme hlavy a ocasy, sledě opláchneme, na hřbetě mělce nakrojíme, osolíme, složíme je do ubrousku nebo mulu a ponoříme do vařícího vývaru. Sledě vaříme mírným varem asi 6 minut. Uvařené ubrouskem vyjmeme a sledě opatrně přendáme na nahřátou mísu, posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí a ozdobíme citrónem na dílky nakrájeným.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory a buď rozehřáté máslo, nebo holandská omáčka.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>