Poměr: 6 čerstvých sleďů asi po 20 dkg, sůl, zeleninový vývar (viz recept č. 637) a buď 12 dkg másla nebo 4/10 litru holandské omáčky (viz recept č. 772).
Postup: Z čerstvých očištěných a vykuchaných sleďů odkrojíme hlavy a ocasy, sledě opláchneme, na hřbetě mělce nakrojíme, osolíme, složíme je do ubrousku nebo mulu a ponoříme do vařícího vývaru. Sledě vaříme mírným varem asi 6 minut. Uvařené ubrouskem vyjmeme a sledě opatrně přendáme na nahřátou mísu, posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí a ozdobíme citrónem na dílky nakrájeným.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory a buď rozehřáté máslo, nebo holandská omáčka.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář