Poměr: 6 čerstvých sleďů, sůl, 1 litr octem okyseleného vývaru z koření, 20 dkg majonézy nastavované, 4 lžíce mléka, ¾ kg bramborového salátu s cibulí (viz recept číslo 179) a 1 nakládaná červená paprika.
Postup: Z čerstvých vykuchaných sleďů odkrojíme hlavy, sledě opláchneme, malounko osolíme, složíme do ubrousku nebo mulu a ponoříme do vařícího vývaru. Asi pět minut je pomalým varem povaříme, necháme ve vývaru vychladnout, pak je s ubrouskem vyjmeme a opatrně přendáme na misku. Na oválovou mísu se zvýšeným okrajem naneseme bramborový salát, na který vějířovitě rozložíme uvařené sledě a přelijeme je majonézou, rozředěnou mlékem. Povrch sleďů ozdobíme jemně rozsekanou paprikou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílý chléb.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář