Šlehaná smetana k plnění a zdobení dortů

Poměr: ½ litru šlehačky s obsahem nejméně 33 % tuku a 8 až 10 dkg moučkového cukru.

Postup: Smetanu před šlehání pokud možno v chladničce dobře vychladíme. Vychlazenou smetanu vlijeme do vychlazené porcelánové misky nebo do kotlíku na sníh a šleháme ji rovno drátěnou metlou ne příliš rychlými pohyby, dokud nezhoustne. Do ušlehané smetany pak lehce vařečkou přimícháme moučkový cukr a ihned ji používáme.

Dorty zdobené šlehačkou, nebo zákusky plněné šlehačkou, uchováme jen krátkou dobu v chladničce a pokud možno je co nejdříve spotřebujeme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>