Poměr: 1 vařená nebo dušená slepice, sůl, 8 dkg slaniny, 15 dkg cibule, 1 dkg sladké mleté papriky, lžíce octa, vývar ze slepice, 1/8 l kyselé smetany a 2 dkg hladké mouky.
Postup: Uvařenou slepici vykostěnou nebo s kostmi nakrájíme na porce. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, k ní pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, do zlatova ji osmahneme, přidáme sladkou papriku, ocet a porce slepice, osolíme, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme. Potom porce slepice přendáme na talíř, šťávu trochu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a dobře povaříme. Do paprikové omáčky přilijeme kyselou smetanu, vložíme do ní slepici a několik minut podusíme.
Obměna: Chceme-li mít omáčku výraznější chuti, podusíme v ní na proužky nakrájenou zelenou papriku a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: noky, těstoviny, rýže nebo brambory.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 2 ½ hodiny.
Zanechat komentář