Slepice na paprice

Poměr: 1 vařená nebo dušená slepice, sůl, 8 dkg slaniny, 15 dkg cibule, 1 dkg sladké mleté papriky, lžíce octa, vývar ze slepice, 1/8 l kyselé smetany a 2 dkg hladké mouky.

Postup: Uvařenou slepici vykostěnou nebo s kostmi nakrájíme na porce. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, k ní pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, do zlatova ji osmahneme, přidáme sladkou papriku, ocet a porce slepice, osolíme, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme. Potom porce slepice přendáme na talíř, šťávu trochu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a dobře povaříme. Do paprikové omáčky přilijeme kyselou smetanu, vložíme do ní slepici a několik minut podusíme.
Obměna: Chceme-li mít omáčku výraznější chuti, podusíme v ní na proužky nakrájenou zelenou papriku a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: noky, těstoviny, rýže nebo brambory.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>