Poměr: 1 ½ litru vývaru ze slepice (viz recept č. 632), 6 dkg zeleného vařeného hrášku, sladká paprika a jako vložka fazolová sedlina.
Úprava fazolové sedliny: Do hrnečku dáme 4 dkg uvařených prolisovaných fazolí, polévkovou lžíci bešamelové omáčky, 1/8 litru mléka, sůl, pepř a vše dobře rozmícháme. Pak postupně ke směsi přimícháme 1 vejce a 2 žloutky, dobře rozkvedláme, nalijeme do máslem vymazaného kastrolku, postavíme do vodní lázně, zakryjeme pokličkou a vaříme asi ½ hodiny. Uvařenou sedlinu vyklopíme na prkénko a prochladlou nakrájíme na kostičky. (Z uvařené sedliny můžeme také lžičkou vykrajovat malé nočky.)
Postup: Do vývaru ze slepice vložíme zelený hrášek, okořeníme paprikou a jako vložku použijeme fazolovou sedlinu.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ¼ hodiny.
Zanechat komentář