Slepičí polévka s fazolovou sedlinou

Poměr: 1 ½ litru vývaru ze slepice (viz recept č. 632), 6 dkg zeleného vařeného hrášku, sladká paprika a jako vložka fazolová sedlina.

Úprava fazolové sedliny: Do hrnečku dáme 4 dkg uvařených prolisovaných fazolí, polévkovou lžíci bešamelové omáčky, 1/8 litru mléka, sůl, pepř a vše dobře rozmícháme. Pak postupně ke směsi přimícháme 1 vejce a 2 žloutky, dobře rozkvedláme, nalijeme do máslem vymazaného kastrolku, postavíme do vodní lázně, zakryjeme pokličkou a vaříme asi ½ hodiny. Uvařenou sedlinu vyklopíme na prkénko a prochladlou nakrájíme na kostičky. (Z uvařené sedliny můžeme také lžičkou vykrajovat malé nočky.)

Postup: Do vývaru ze slepice vložíme zelený hrášek, okořeníme paprikou a jako vložku použijeme fazolovou sedlinu.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ¼ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>