Smažené noky z odpalovaného těsta

1/8 l vody, ½ lžíce másla, sůl, 10 dkg polohrubé mouky, 2 vejce, tuk na smažení

Máslo a sůl dáme do vody a přistavíme na oheň. Jakmile se voda začne vařit, přisypeme mouku a za stálého míchání na mírném ohni nahříváme, až se těsto nechytá dna nádoby. Těsto necháme vychladnout, zamícháme do něho postupně vejce a vypracujeme je, aby bylo kypré, lžičkou omočenou v tuku vykrajujeme nočky do rozpáleného tuku a usmažíme je. Nočky musí v tuku plavat.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>