Smažené vařené hovězí maso (upotřebení zbytků)

4 porce zbylého vařeného masa, nakrájené přes vlákno, 2 vejce, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, hladké mouky podle potřeby, strouhaná houska, olej na smažení

Vejce ušleháme v misce do pěny, přimícháme protlak, sůl a postupně vmícháme tolik mouky, aby vzniklo přiměřeně husté těsto na obalování. Porce masa podle potřeby přisolíme, obalíme v těstíčku a ve strouhané housce a hned je klademe do rozpáleného oleje. Smažíme na mírném ohni a poměrně krátce, jen do prosmažení těsta, protože maso je vařené osmažené maso klademe na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.

Přílohy: opékané brambory a saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>