½ kg bílé klobásy, 8 listů kapusty nebo bílého zelí, 1 vejce a 1 bílek, trochu hladké mouky, strouhaná houska, olej na smažení, sůl
Obsah bílé klobásy vytlačíme na prkénko posypané strouhanou houskou a utvoříme 8 stejných válečků. Opečeme je na troše tuku po celé povrchu. Listy kapusty spaříme 5 minut v osolené vodě a dáme je okapat. Žebra listů naplocho skrojíme, aby se listy snadněji balily. Na každý položíme opečený váleček z klobásy, přehneme přes něj postranní části listu, a pak celý list svineme a sepneme párátkem. Závitky obalíme lehce v hladké mouce, omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhané housce. V horkém tuku je poměrně rychle usmažíme a dáme okapat na papírové ubrousky.
Obměna: místo smažení můžeme závitky dusit nebo zapékat posypané sýrem a strouhanou houskou.
Příloha: bramborová kaše.
Zanechat komentář