Poměr: 50 dkg vařených sójových bobů, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, 12 čerstvých hub a trochu mleté papriky, sůl a 3 vejce.
Postup: V kastrole na rozpuštěném másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme očištěné a jemně nasekané houby, kmín, papriku a sůl a asi 5 minut podusíme. K podušeným houbám přidáme vařené a umleté sójové boby a znovu krátce podusíme. Potom ke směsi přilijeme rozkvedlaná vejce a mícháme tak dlouho, až vejce ztuhnou. Hotové hašé upravíme na talíře a ozdobíme hlávkovým salátem.
Obměna: Do hašé můžeme ještě přimíchat dva čerstvé zelené paprikové lusky nakrájené na kostičky, které dusíme dohromady s houbami.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborová kaše maštěná máslem a salát ze syrové zeleniny nebo dušená zelenina, obzvláště špenát.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář