Poměr: 50 dkg vařených sójových bobů, 3 žemle, 3/8 litru mléka, 2 vejce, 3 dkg másla, 4 dkg cibule, trochu zelené petržele, stroužek česneku, 20 dkg vařeného uzeného masa, sůl, trochu majoránka, 10 dkg strouhané housky a 12 až 15 dkg oleje na smažení.
Postup: Uvařené sójové boby zbavíme pokud možno slupek, pak k nim přidáme v mléce namočené a dobře vymačkané žemle a na strojku vše umeleme. Umleté dáme do misky a přidáme rozkvedlaná vejce, na másle osmaženou, drobně nakrájenou cibuli a zelenou petržel, utřený česnek, drobně nasekané uzené maso, sůl a majoránku a směs dobře promícháme. Ze směsi utvoříme na vále posypaném strouhanou houskou menší karbanátky, které v pánvi na rozpáleném oleji do růžova vysmažíme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborová kaše a salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář