Špenátové nebo rajčatové nudle

Poměr: 30 dkg polohrubé mouky, 3 vejce, 7 dkg uvařeného dobře odkapaného a prolisovaného špenátu nebo 7 dkg hustého přírodního protlaku z rajčat, sůl a voda na vaření.

Postup: Na vál nasypeme prosátou mouku, v jejím středu uděláme důlek, vložíme do něj rozklepnutá vejce, protlak ze špenátu nebo z rajčat, trochu vše osolíme a propracujeme v těsto jako na nudle.Z dobře propracovaného těsta vyválíme tenké placky, které necháme oschnout. Oschlé placky nakrájíme na nudle 6 cm dlouhé a 1 cm široké, anebo na čtverečky; rozložíme je po vále a necháme ještě trochu oschnout. Suché zaváříme do vařící slané vody a vaříme do měkka. To trvá asi 8 až 10 minut.
Používáme jich jako vložky do polévek anebo promaštěné máslem přikládáme jako příkrm k dušenému a pečenému masu.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>