1 srnčí kořínek i s játry, 1 malá cibule, kousek celeru, petržele a mrkve, 1 bobkový list, 3 zrnka jalovce, sůl, 10 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 větší cibule, 1 lžička papriky, 1 lžíce hladké mouky
Kořínek bez jater a hrtanu uvaříme se zeleninou, cibulí, solí a kořením doměkka. Na kastrole vyškvaříme sklovitě drobně pokrájenou slaninu, osmahneme na ní drobně pokrájenou cibuli, přidáme máslo a na malé kostky pokrájená játra. Prudce je opečeme po všech stranách, podlijeme vývarem z kořínků, a dusíme doměkka. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, opražíme a podlijeme znovu vývarem. Do povařené šťávy přidáme pokrájené vařené srdce a plíce a necháme v omáčce krátce povařit.
Přílohy: chléb nebo rýže.
Zanechat komentář