Poměr: 90 dkg odleželé a odblaněné srnčí kýty, sůl, 10 dkg másla nebo sádla, 6 banánů, trochu citrónové šťávy, 5 dkg másla a ¼ litru cumberlandské omáčky (viz recept č. 127).
Postup: Ze srnčí kýty nakrájíme 6 silnějších kratších řízků (stejků) o váze asi 15 dkg, lehce je naklepeme, osolíme a na tuku po obou stranách opečeme. Upečené stejky položíme na teplou mísu. Oloupané a podélně rozpůlené banány nepatrně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a v rozehřátém másle dobře prohřejeme. Poté půlky banánů nakrájíme do tvaru vějířů, které rozložíme na upečené stejky. Hotové stejky pak buď přelijeme cuberlandskou omáčkou, anebo ji podáváme zvlášť v omáčníku.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Dušená rýže, bramborové krokety, kompot apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář