Srnčí stejky (steaks) s banány

Poměr: 90 dkg odleželé a odblaněné srnčí kýty, sůl, 10 dkg másla nebo sádla, 6 banánů, trochu citrónové šťávy, 5 dkg másla a ¼ litru cumberlandské omáčky (viz recept č. 127).

Postup: Ze srnčí kýty nakrájíme 6 silnějších kratších řízků (stejků) o váze asi 15 dkg, lehce je naklepeme, osolíme a na tuku po obou stranách opečeme. Upečené stejky položíme na teplou mísu. Oloupané a podélně rozpůlené banány nepatrně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a v rozehřátém másle dobře prohřejeme. Poté půlky banánů nakrájíme do tvaru vějířů, které rozložíme na upečené stejky. Hotové stejky pak buď přelijeme cuberlandskou omáčkou, anebo ji podáváme zvlášť v omáčníku.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Dušená rýže, bramborové krokety, kompot apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>