Poměr: 80 dkg vykostěného masa ze srnčí kýty, sůl, 6 plátků slaniny, ½ dkg sladké mleté papriky, 8 a 8 dkg cibule, 6 dkg sádla, divoké koření, kousek citrónové kůry, 4 dkg hladké mouky, vorčesterská omáčka a vývar.
Postup: Z očištěné a odblaněné srnčí kýty nakrájíme řízky, naklepeme, osolíme, na každý dáme plátek slaniny obalený v paprice, posypeme jemně rozsekanou cibuli, svineme v závitek a slabým motouzem nebo nití ovážeme. V kastrole na sádle zpěníme druhou dávku drobně nakrájené cibule, na ni vložíme připravené závitky a na všech stranách je rychle opečeme. Pak k závitkům přidáme divoké koření, citrónovou kůru, podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a závitky dusíme téměř do měkka. Potom závitky odsuneme v kastrole trochu stranou, šťávu z větší části vydusíme a zbylou šťávu s tukem zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a v zahuštěné šťávě závitky dodusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich motouz, dáme je na talíře a přelijeme procezenou zahuštěnou šťávou, kterou jsme přisolili a ochutili vorčesterskou omáčkou.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Dušená rýže nebo rýže risipisi a brusinkový kompot.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář