Poměr: 1,20 kg srnčího hřbetu, sůl, mletý pepř, 12 dkg oleje, ¼ litru smetany, 1/8 litru základní hnědé omáčky (viz recept č. 777), ½ kg hub, 3 dkg cibule, 8 dkg másla a zelená petržel.
Postup: Žebírka nakrájená z odblaněného srnčího hřbetu naklepeme, okraje úhledně přikrojíme nožem, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji je na každé straně asi 4 minuty prudce opečeme. Do kyselé smetany přidáme základní hnědou omáčku a krátce povaříme. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na másle s cibulkou podusíme, osolíme a opepříme. Upečená žebírka věncovitě urovnáme na nahřátou okrouhlou mísu, přelijeme je smetanovou omáčkou a do středu mezi žebírka dáme podušené houby, posypané zelenou petrželí.
Obměna: Srnčí žebírka místo na oleji můžeme péci také na másle, ve kterém pak po upečení žebírek podusíme houby.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené nebo pečené brambory, bramborové krokety, popř. dušená rýže.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář