Staročeský slepenec

½ kg brambor, ½ kg čerstvého zelí, 1 středně velká cibule, 2 stroužky česneku, 5 dkg slaniny nebo 1 ½ lžíce sádla, 1 ½ lžíce hladké mouky, sůl

Zelí nakrájíme na menší čtverečky, zalijeme do roviny vodou a přidáme k němu česnek utřený se solí. Jakmile začíná zelí měknout, přidáme syrové na menší kostky nakrájené brambory a dovaříme. Zatím připravíme ze sádla a mouky nebo ze sklovitě vyškvařené slaniny světlou jíšku, přidáme ji horkou k zelí a hned dobře promícháme. Upravíme chuť pepřem, popřípadě ještě česnekem se solí a omastíme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>