Poměr: 6 porcí štiky, sůl, pepř, 2 dkg hladké mouky, 10 dkg oleje, šťáva z půlky citrónu, 3 tvrdší rajčata, 3 na tvrdo uvařená vejce, 60 dkg francouzského salátu a 20 dkg tuhého rosolu.
Postup: Na porce nakrájenou štiku osolíme, opepříme, poprášíme slabě moukou a v rozpáleném oleji ji prudce do růžova pečeme asi deset minut. Povrch vychladlých porcí pokapeme citrónovou šťávou, obložíme jej na kolečka nakrájenými rajčaty a vejci a porce urovnáme na podstavec upravený z francouzského salátu. Okraj podstavce ozdobíme jemně rozsekaným rosolem.
Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílé pečivo, pažitková omáčka, popřípadě okurkový salát.
Pro 6 osob.
Úprava trvá půl hodiny.
Zanechat komentář