Poměr: 1,60 kg štiky, sůl, vývar ze zeleniny (viz recept č. 637), 15 dkg másla a 9 dkg strouhané housky.
Postup: Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou štiku nakrájíme na šest porcí, osolíme je, vložíme do vařícího vývaru a velmi mírným varem vaříme asi 12 minut. Uvařené porce štiky pak opatrně z vývaru vyjmeme, upravíme na nahřátý talíř a přelijeme rozpáleným máslem, v němž jsme osmažili strouhanou housku. Ozdobíme zelenou petrželí.
Obměna: Místo másla a strouhané housky můžeme k uvařené štice podávat některou ze studených majonézových omáček. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod, popř. jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, sypané jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář