Štika vařená, s máslem a s osmaženou strouhanou houskou

Poměr: 1,60 kg štiky, sůl, vývar ze zeleniny (viz recept č. 637), 15 dkg másla a 9 dkg strouhané housky.

Postup: Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou štiku nakrájíme na šest porcí, osolíme je, vložíme do vařícího vývaru a velmi mírným varem vaříme asi 12 minut. Uvařené porce štiky pak opatrně z vývaru vyjmeme, upravíme na nahřátý talíř a přelijeme rozpáleným máslem, v němž jsme osmažili strouhanou housku. Ozdobíme zelenou petrželí.
Obměna: Místo másla a strouhané housky můžeme k uvařené štice podávat některou ze studených majonézových omáček. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod, popř. jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory, sypané jemně rozsekanou zelenou petrželí.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>