Štrasburské brambory se sýrem, zapečené

Poměr: 1 kg bramborů vařených ve slupce, 15 dkg šunky nebo šunkového salámu, 12 dkg nastrouhaného sýra, 3 lžíce kečupu nebo protlaku z rajčat, 3 vejce, sůl, sladká paprika nebo mletý pepř, ¼ litru vývaru, 4 dkg másla a trochu tuku na vymazání ohnivzdorné misky.

Postup: Do ohnivzdorné misky nebo kastrolu vymazaného máslem po vrstvách narovnáme uvařené, na plátky nakrájené brambory, jemně rozsekanou šunku a polovinu nastrouhaného sýra. Jako poslední vrstvu dáme brambory. V hrnečku rozkvedláme vejce, přilijeme studený vývar, přidáme kečup nebo protlak z rajčat, osolíme, opaprikujeme nebo opepříme, dobře promícháme a nalijeme na připravené brambory. Povrch posypeme zbylým sýrem, pokapeme máslem a v horké troubě asi ½ hodiny zapékáme.
Podáváme jako samostatný zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>