Poměr: 50 dkg libové šunky, 2/10 l šlehačky, 12 dkg másla, trochu sladké mleté papriky a bílého pepře, sůl, a asi 3 lžíce koňaku.
Postup: Šunku dvakrát až třikrát na masovém strojku umeleme, a chceme-li mít zvlášť jemnou pěnu, pak ji ještě sítem prolisujeme. V misce utřeme máslo do pěny a postupně za stálého míchání přidáváme mletou šunku, tekutou šlehačku, sůl, koření a koňak. Pak směs strojkem na šlehání vyšleháme v lehkou, jemnou pěnu, kterou používáme k plnění vajec, paštiček a trubiček z lístkového těsta, k plnění lodiček z křehkého těsta. Můžeme ji použít i jako pomazánky na chlebíčky. Pěnou, vystříkanou sáčkem s hvězdičkovitou trubičkou, můžeme také zdobit různé studené pokrmy.
Asi 70 dkg šunkové pěny.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář