Poměr: 50 dkg šunky nebo šunkového salámu, 2 vrchovaté lžíce husté bešamelové omáčky (viz recept č. 759), sůl, 2 žloutky, 2 lžíce kyselé smetany a 3 dkg strouhané housky. Na obalení 5 dkg hladké mouky, 2 vejce, 10 dkg strouhané housky a na vysmažení ¼ kg oleje nebo másla.
Postup: Do horké bešamelové omáčky vložíme na masovém strojku umletou šunku nebo salám, žloutky, sůl, strouhanou housku, přelijeme kyselou smetanou, dobře promícháme a směs necháme vychladnout. Pak ze směsi upravíme malé válečky (krokety), obalíme je v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhané housce a v rozpáleném tuku do zlatova vysmažíme. Krokety upravíme na mísu a ozdobíme zelenou petrželí a tulipánky z ředkviček nebo nakrájeným citrónem.
Podáváme jako teplý předkrm nebo jako teplý mezichod.
Příloha: Majonézová nebo tatarská omáčka, popř. i dušená zelenina.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář