Poměr: 80 dkg šunky na plátky nakrájené, šunková pěna (viz recept č. 488), studený tekutý rosol a zelená petržel, popřípadě estragonové lístky nebo podobně na zdobení.
Postup: Větší plátky ze šunky nožem přikrojíme do tvaru obdélníků. (Odkrojků použijeme k přípravě šunkové pěny.) Tyto obdélníky potřeme rosolem, svineme je v trubičku a postavíme do chladu. (Potírání plátků rosolem před jejich stočením má ten význam, že po ztuhnutí rosolu trubičky drží pěkně svinuty.) Pak teprve trubičky naplníme šunkovou pěnou, a to nejlépe sáčkem s hvězdičkovitou trubičkou, povrch naplněných trubiček ozdobíme dekorativní ozdobou a potřeme je rosolem. Takto upravené postavíme opět do chladu. Před podáváním upravíme šunkové trubičky na podlouhlou mísu.
Podáváme jako předkrm nebo jako jídlo po večeři. Hodí se i pro studený bufet.
Příloha: Bílý chléb, švédská nebo pažitková, popřípadě remuládová omáčka.
Pro 6 osob.
Úprava trvá ¾ hodiny.
Zanechat komentář