Šunkové trubičky plněné šunkovou pěnou

Poměr: 80 dkg šunky na plátky nakrájené, šunková pěna (viz recept č. 488), studený tekutý rosol a zelená petržel, popřípadě estragonové lístky nebo podobně na zdobení.

Postup: Větší plátky ze šunky nožem přikrojíme do tvaru obdélníků. (Odkrojků použijeme k přípravě šunkové pěny.) Tyto obdélníky potřeme rosolem, svineme je v trubičku a postavíme do chladu. (Potírání plátků rosolem před jejich stočením má ten význam, že po ztuhnutí rosolu trubičky drží pěkně svinuty.) Pak teprve trubičky naplníme šunkovou pěnou, a to nejlépe sáčkem s hvězdičkovitou trubičkou, povrch naplněných trubiček ozdobíme dekorativní ozdobou a potřeme je rosolem. Takto upravené postavíme opět do chladu. Před podáváním upravíme šunkové trubičky na podlouhlou mísu.
Podáváme jako předkrm nebo jako jídlo po večeři. Hodí se i pro studený bufet.

Příloha: Bílý chléb, švédská nebo pažitková, popřípadě remuládová omáčka.

Pro 6 osob.

Úprava trvá ¾ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>